Poetsen en polijsten van uw boot

Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd, het liefst eens per jaar, uw boot te polijsten. Dit omdat door blootstelling aan zon, water, zout en stof de gelcoat van uw boot steeds verder achteruit gaat. De kleur van uw boot wordt hierdoor steeds doffer. Bij het polijsten van de gelcoat wordt er een dun laagje van de top laag afgeschuurd. Hierdoor wordt de originele kleur weer zichtbaar en wordt er na het fijne af polijsten een diepe glans gecreëerd. Belangrijk is om na het polijsten de open geschuurde gelcoat af te sluiten door de gelcoat te poetsen. Hiermee worden de poriën van de gelcoat gesloten en zijn zo water en vuil afstotend.

Werkwijze gelcoat polijsten

Om dus een nette boot te houden moet ervoor gezorgd worden dat de matte gelcoat, die na verloop van blootstelling aan zon ontstaat, gepolijst wordt. Doen we dit te weinig dan verweert en verkrijt de bovenlaag. Een verzorgde gelcoat gaat minder snel achteruit. Dit wordt bij SEAFIT op de volgende manier gedaan:

  • Eerst goed ontvetten en wassen van de boot;
  • Dan wordt de boot machinaal gepolijst voor optimaal resultaat (aantal behandelingen afhankelijk van de staat van de gelcoat);
  • Tot slot wordt er een wax laag aangebracht om de laag te beschermen tegen bijvoorbeeld slechte weersinvloeden.

Poetsen en polijstenPoetsen en polijsten

Laat uw boot poetsen en polijsten door SEAFIT

Veelal zien we in de praktijk dat een booteigenaar een poetsbedrijfje inschakelt om de boot te polijsten, vaak met een kortdurend resultaat doordat de gelcoat laag niet geheel is terug geschuurd naar de gezonde onderliggende laag. Hierdoor blijft de oppervlakte openstaan voor vervuiling en kalk en is na een halfjaar het oppervlak weer verweerd. Zonde van uw investering!

SEAFIT heeft jarenlange ervaring in gelcoatbehandeling en kan uw boot weer in gezonde nieuwstaat brengen met een langdurig resultaat. Zo is uw boot weer voor jaren makkelijk door u te onderhouden en schoon te maken, en dat scheelt!

Neem bij interesse contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in het professioneel laten polijsten van uw boot schroom dan niet contact op te nemen met ons, middels het contactformulier. Of bel of mail ons voor meer informatie: 0722340004 | info@seafit.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

× WhatsApp met SEAFIT